fredagspuben.Fredagspuben var utom planeringen.

Men så tre öl senare sitter jag här ändå. Dansa har väl ingen dött av.

Imorgon mina vänner. Då är det I-CABARET 2009. Behöver nog faktiskt ladda lite. Därför, bara därför, styr jag riktningen mot flamman...

Mamma, jag skönhetsopererade mig i morse. Såhär blev resultat. Himla nöjd faktiskt!

disciplin.Jag har en ny vana en 8.15-dag. Ställ klockan på 07:30. Snooza till 8.00. Vakan 11.30.
Hållbart koncept helt klart. Tur att jag är så disciplinerad på egen hand och inte alls har något problem med att ta ikapp två timmar matte på egen hand. Disciplin, discpilin, dicsiplin...

Och IDAG är det genrep inför I-cabaret 2009. Känner på mig att kvällen/natten kommer bli toppentoppen, möjligtvis all good (som carro skulle sagt). Stackars er Markbor som kanske av en händelse läser min blogg, och MISSAR den unika möjligheten att se mig, iklädd spets, äntra scen. Det är sannerligen synd om er.spets och fjädrar.Klockan närmar sig elva och jag sitter återigen, kankse äntligen igen, vid min symaskin. Jag känner inte så mycket idag, jag vet inte varför. Idag är en sådan dag jag trodde att jag skulle känna massa, allt mellan besviklese och förväntan, för så mycket händer. Istället slussas min lilla känsloapparat in i ett grått dis. Och trött jag med, fruktansvärd. Helt i onödan, jag har redan powernappat i över en timma idag. Känslolös och trött, vilket livstillstånd. Jag tror bestämt att jag skall börja sticka.


tid.


Jag har egentligen all tid i världen, men ändå ingen tid att sitta där. Därför gör jag det, trotsar mig själv och min egen vilja, så som jag flertalet gånger gjort på senaste tiden. En liten lägesrapport skulle kunna inkludera passerade mattelektioner, fysikföreläsningar, kaffe i baljan, pass på campushallen (alldeles för få om ni frågar folk i min omgivning) osv. Vardagen helt enkelt, kanske inte allt för upphetsande.
Den gångna helgen innehöll dock partier utöver förväntan. Torsdag - tentakravall: jag var hungrig och åt tacotallrik tills jag gick hem. Ovetande blev jag av okänt man stämplad "tacotjejen". Fredag - upp ur sängen som om torsdagen var ett minne blott. Bika hem i ilfart, tillbaka till föreläsning och slutligen en välförtjänt öl i fredagspuben, lite mysigt vindrickande och en sväng ner på stan. Lördagen - afterski-festen: Vankande som om fredagen var ett minne blott och vankade sedan ner mot nh för afterskifest, en riktigt lyckad tillställning minst sagt.
Skulle dock vilja lägga lägesrapportfokusen på framtiden och den stundande I-cabareten på lördag på nationernas hus. Det kommer att bli högklassig underhållning av en hel bunt intellektuellt begåvade I-are (såklart inkluderar jag migsjälv i den den intellektuellt begåvade skaran, åsikter om det får ni självfallet inte ha). Efter det ämnar vi glömma alla repliker, dansmoves osv i ett grymt eftersläpp.

Kuriosa:
- Intressanta taggar på facebook på senaste:


Intressant och absolut sevärdigt filmklipp inehållandes vår I-cabaret-promotion
HEEEREEEE
csn bringar glädje åt folket.


Csn har kommit och bringar glädje åt folket. Äntligen kan kylskåpet fyllas med mjölk och avocados igen, Det är torsdag  och det är dags för årets första tentakravall. Ett, vad jag trodde, obotligt depp har bytts ut mot taggande och livsglädje, allt har jag faktiskt att tacka mina fina vänner här i fjärran Linköping.

En spännande artikel kom upp på Correns hemsida häromdagen. Om man haft lite vild fantasi skulle man kunna tro att jag deltog, eftersom jag tidigare samma dag skrev om att jag skulle springa naken i Linköping. Jag antar dock att detta bara var ett otroligt lustigt sammanträffande.

Gläd er med mig i torsdagskvällningen kära vänner!!
blodapelsin.Frida fick idag hem en bonuscheck från ICA. Detta gjorde att hon glad i hågen struttade till prisvärda ica nära och köpte en limpa bröd och ett nät blodapelsiner på rea. Det var allt vad henner 16,50 i plånboken, 0,13 på kontot och 25 kr i bonuscheck tillät. En vanlig vardag i Fridas liv börjas nu för tiden med en tallrik pasta. Det är en av de få ätbara sakerna som Frida har kvar hemma i skafferiet/kylskåpet. Eller vänta lite, 1/4 tub mjukost också, vilken kommer käckt till pass nu när hon faktiskt har lite bröd. I övrigt planerar hon springa naken genom Linköping ikväll.
Mamma du brukar ju läsa detta, ta det som en riktigt pik att jag verkligen hade uppskattat ett par hundralappar på kontot inom typ.. ett par timmar.
Dags för en blodapelsin, och en svensköversättning av mästerverket et si c'etait vrai.
inkomna dokument.Du har inkomna dokument: Du har en inkommen faktura.

Från tekniska verken.
Att betala: 1054,00.

Detta en ett enmannahushåll. Det handlar om ca 3 månaders förbrukning. Är detta NORMALT?


rövar.


Jag måste kolla på en, vad jag hört, kass fransk film. Jag måste förstå filmen och skriva en bokreccenstion på den. Jag måste formulera ett vasst mail där jag framhållet mina enorma styrkor samt låter mina svagheter framstå som något som gör mig till en mer intressant person., Jag måste bära upp min gamla dammsugare på vinden. Jag måste sy en vinterjacka. Annan vinduppbärning bör vara en styck hemmabioanläggning samt en resväska. Jag måste finna vart man kan lämna kartonger, hela mitt kök är fyllt av dessa.
Det är dan efter tentan. En da då alla måsten teoretiskt sätt borde vara som bortblåsta och man med gott samvete kan kolla på lipstick jungle, gossip girl, the city samt sex and the city utan någon som helst ångestkänsla. Så var inte fallet denna gången, utan alla minimåste som vart nedgrävda under mammas mat och tentaplugg ploppade upp som små rövar.


.Socialt puckade människor, en liten dos skratt, två matlådor, en ny frisyr och en himlans massa matte senare sitter jag fortfarande på universitet. En lång, men framför allt en mysig kvällning väntar mig.


tentaplugg.


Mina vänner, så vart vi här igen. Det är Linköping, det är matte, det är livsnjutning. Carro, min mattekompanjon, bestämde sig för att fly fältet. Kvar var bara jag, eftersvetten från spinningpasset samt en väldans massa gamla tentor att räka igenom. Räkna med ett högt tempo här i grupprum xxx, för inte skall jag upprepa algebraresultatet twice inte. (Den slutade på hila två poäng, vilket jag är mycket nöjd över!!)dagens funderingar.För ett par dagar sedan beundrade jag mina nya friends-siffror på facebook (alla vet ju att detta är den ultimata måttstocken på hur okej man är som människa, med tanke på tidigare inlägg om statusjagande) och såg att dessa nu var en ynka människa från att nå 400 sträcket. 399 med andra ord. En dag senare såg jag till min förtvivlan att jag nu hade 398 vänner! En någon hade bestämt sig för att jag inte var tillräckligt attraktiv, tillräckligt rolig, eller något annat inte tillräckligt för att vara värd att vara vän med. Med ett något brännt självförtroende gick jag dock vidare i min facebookkris, ända tills idag då jag såg att mitt vänner-antal var på 396! (!!!) Ytterligare två personer hade slutit sig till en avhoppande skaran.
Okej, jag erkänner, det är bara facebook, men visst blir man nyfiken och en smula konfuderad? Vem var det som tog detta beslut? Av vilken aledning? Var det facebookadministratörerna som såg mitt stundande högmod i samband med passerandet av 400-sträcket och helt enkelt ville rädda mig från det? Imorgon när jag loggar in, kommer mitt vänner-antal ligga på all week low (eller ve och fasa all month low) 363? Frågorna har minsann passerat 400-sträcket.


En annan helt annan fundering är hurvida jag ingår i den 2/3-del som tydligen klarat linjär algebra-tentan? Om så otroligt nog är fallet skall jag hjula runt campus valla och tillåta mig minst femton klägg i baljan!


personlighetsdrag.Vissa personer imponerar mig och lämar när de svept förbi liksom ett avtryck i målplanen för den egna karrakären. Personlighetsdrag som jag bara tycker är.. beundransvädra. För att nämna några egenskaper värda att beundra (inte minst på aspirerande framtida karl) är pondus, förmågan att verbalt uttrycka sig (kvickt, som underhållande, som ordföråd), förmågan att vara rak mot männsikor och inte gömma sig bakom den kvinnliga baktalningsaktiviteten, optimism, att med genuint inresse värdera alla människomöten högt, självförtoende (men framför allt i detta fall "självtrygghet", vilket automatiskt resulterar i att personen är sig själv till 110%) osv. Dessa i urval ploppade upp under mitt och Karin x2 samtal under kvällen, samt under gårdagskvällen.

Vissa människor imponerar bara genom att vara. Det finns inte sällan dom som göra att man själv känner sig grå och otillräcklig, bara genom deras lysande självklara närvaro. Inte för att supermänniskan vill något ont, utan bara för att supermänniskan har så många av de egenskaper och personlighetsdrag man själv önskar att man hade. Bara genom att öppna munnen finns en självklarhet i att jag har något inressant att säga vilket bara det drar människors intresse till sig.

Något av de ovan nämnda sakerna där det minst sagt finns lite att jobba på är förmågan att värdesätta alla människomöten lika högt, och slita mig själv ur letandet efter möten som är så totalt prägalde av statusjagande. Det är mer än en gång som vardagliga situationer resulterat i att ännu en gång stanna upp med frågan bankande i hjärnbarken; "vad säger det om mig när jag umgås med honom/henne?". Ibland har jag snabbt insett att nej, det var visst inte så bra för min status som blabla och snabbt försökt hitta en utväg ut situationen som påverkar av min möjligtvis sjunkande status så lite som möjligt. Mm, klokt handlande. Det ultimata sättet att upptäcka nya personligheter på. Knappast. Däremot väldigt begränsande.

Någonstans här inser jag att blogga inte är den ultimata aktiviteten för mig i kväll. Formulera funderingar i ord har aldrig vart min starka sida. Härmed besparar jag er fortsättningen på tanken.

 

RSS 2.0