gött nytt år.


Visst är det rekommenderat att man skall börja ett nytt år på bästa möjliga sätt. Det är ett startskott in i vad som är den närmast liggande framtiden, 2009. Hur gör man då detta bästa när man ligger hemma febersjuk? Förslag; tänka igenom vad man vill uppnå med 2009 samt ett redigt SATC-race. Eftersom just detta är min plan med nyårsafton kan jag inte tänka mig något annat senario än att 2009 kommer gå käpprätt uppåt!

Gott nytt år på er alla nu. Kämpa hårt, ta steg i att förverkliga erat drömliv och ha ruskigt kul!min karriär som modebloggare.

Jag brukar tänka tillbaka ibland på saker jag gjort. Typ som mitt halvdana försök till att vara en modebloggare en gång i tiden (av oklar anledning är alla gamla inlägg raderade, så försök ni hitta dom).

Det var ju ett tag där då mitt lilla liv kretsade runt andra modebloggar, min egna modeblogg, syende och annat modebloggigt. Då de flesta verkar ha problem med att se tjusningen i modebloggar kan jag fortfarande idag upptäcka en liten smygande förkärlek till dessa (det var faktum bara ett par månader sedan jag la ner), även om jag det senaste halvåret insett att jag påverkats mer och mer och så sakterliga bytt Elle och moderniteter.devote.se mot onsdagarnas upplaga av Ny Teknik och di.se. Helt omvänd är jag så tack och lov inte, men utvecklingen har ju en tydlig direktion så att säga. På sätt och vis ser jag på min "modekurva" med viss sorgsenhet, jag menar, det var ju mitt främsta intresse. Symaskinen var min vän, och visst fick jag mer än en gång stämplen modeoffer genom den lokala tidskriften Marbladets artiklar (med skiftande uppskattning från min sida). Jämför man dagens stass mot gårdagens, är gårdagens präglad av färg och risktaganden (som mer ofta än sällan mynnade ut i mindre katastrofer. Detta beskådar jag nu i efterhand med ett leende på läpparna och önskar att jag någon gång åter igen skall få ork och inspiration att klä mig lite mer... risktagande).
Jag vet inte vart jag vill komma, och jag antar att mitt förflutna som modebloggare ploppade upp just i denna stund för att jag sitter och surfar på vår gamla dator med alla gamla bilder (min vitings hårddisk har kraschat). Så här får ni: ytterligare en kavalkad av bilder. Frida, modebloggaren.julafton i all Ära.Detta är en kompensation för det utebliblivande av bilder i tidigare inlägg det senaste halvåret. Jag antar att det kanske finns en imponering (nytt ord) av Ester, som så flitigt de senaste gånger vi sammanstrålat, vilket är flera hundra procent fler gånger är den sammanlagda antalet under se senaste elva månaderna, har dokumenterat tillvaron genom sin kamera. Varför? Jo, för att införskaffa bildmaterial till sin blogg! Imponerande kvinna det där, och nu ni, kommer en bildkompensation som kan komma att räcka cirka ett år framåt.

Det som skall presenteras är familjen Hansons jul. Jag kallar det Julafton i alla Ära.
Inledningsvis presenteras famlijemedlem 1, Rebecka Hanson, med sorgens budskap att hon på senare tid har gått in i en mer depressiv period där kanske inte livet längre är lika hoppfullt och glatt. Detta yttras i ett mörkare yttre och i en konstant ganska drogad blick. Vi spekulerar om ett antågande heroinberoende (och detta var verkligen inget passande försök till ett skämt). (Detta är inte sant, för hon är elva och extremt oskyldig med vitt änglahår (exklusive lockarna) och ett vackert hjärta.)


Med denna familjemedlemmens hälsa i tanken bagav sig hela the familja ut till Hönö. Traditioner är till för att brytas enligt mig, men trots detta hängde jag med i vissa förutbestämda banor. Som den ganska nyuppkomna traditionen att sy min julaftonsklänning på julafton. Ja menar man har ju inte så mycket annat vettigt för sig på julafton. När min kusin (som numera lever glatt samboliv i Norrtälje) spenderade julen på Hönö med mig brukade vi roa oss med att bada näck i havet på julafton. Men som sagt, när inget annat mer intressant är i görningen får man ta saken i egna händer. En klänning blev resultatet.

Efter klänningssyendet var det dags, som sig så bör, för Kalle Anka. Ett, enligt mig, extremt långtråkigt samt misslyckat försök tilll familjeunderhållning. För att detta skulle gå snabbare tänkte jag att det verkligen vore roligt att göra min extremt rakhåriga släkt krullhårig med farmors locktång. Innan Kalle Ankas efterlängtade slut hade jag avverkar kusin David, lillasyster Rebecka samt farmor Ingvor. Jag förknippar härmed locktånging med njutning.

Eftersom jag hade sytt hela morgonen hann jag inte tvätta håret. Det kanske ni ser? Jag tyckte det kändes spännande och nytänkade att gå med smutsigt hår på julafton. Hårsmuts hindrade dock verkligen inte mig i mitt lockande.

Farmor fick en nostalgitripp när hon nästan kände sig så ungdomlig som på den tiden hon hade permanentat hår.

(Farmor jag vet att du läser min blogg. Om du vill kan du kommentera angående ditt medgillande alternativt motgillande till denna bild. Gör såhär: scrolla ner till slutet av inlägget (be farfar hjälpa dig om du inte vet hur man scrollar), sedan klickar du på kommentarer (0) sedan är det hela fullkomligt logiskt).

Min lilla kusin, som klichéeigt nog inte är så liten längre, fick bejaka sina 80-tals sidor genom fluffig lugg. Han flydda dock fältet till övervåningen där han med kam och massa vatten försökte få bukt på de ostyrika nyfödda lockarna. Till min stora besvikelse.

Jag ville så hemskt gärna locka min bror också men han bestämde sig för att lägga sig på soffan och bli tjock istället. (Notera glipan i skjortan. Bror dags att följa blondinbellas råd med LCHF dieten! Eller HFLC?)


Sedan bestämde sig halva Hansons för att försöka bli riktigt läckra på ett kort. (Jag valde såklart att publicera den bilden där jag blev så snygg som möjligt och alla (vilket i detta fall innebär pappa och Marta) andra blev så fula som möjligt).Totalt sett: Fin jul. Familjär jul. Jag klarade det. Redo för nya utmaningar.


.


Hej alla ni glada som också överlevde torsdagen den 25e december. Detta gjorde även jag, enda biverkningen en stel nacke och en bula i pannan. Nu förväntar jag mig att svt och tv 4 tar sitt ansvar och förser ett slitet sverige med kvalitativa filmer hela kvällen! Kanske har jag lite för höga förväntningar på det hela...

tentor och livssituationer.Dags att återigen uppdatera er om min nuvarande status. Men ja, jag är fortfarande 19, singel, 1.71 lång, civilingenjörsstudent, så ja några större förändringar har inte skett.
Vad som dock har skett är att jag med allra största sannolikhet kuggade algebratentan. Något som inte berör mig ytterligare ett dugg faktiskt. Klart att ett godkänt i form av en 3a hade känts lugnande (även om målet inte ligger under 5a), men som vi så grundligt blivit inpräntande av faddrar, festeri mfl; Det finns omtentor men inga omfester.
Så ja, tentan skrevs, paniken infann sig, men utbyttes fortare än kvickt till en skit-samma-känsla, och vips så var fyra av flickorna i Ii1b fulla av livsglädje och av annat igen, och hur den kvällen slutade förtäljer inte historien. Jag kom hem i alla fall.

Nu dedikerar jag min dyrbara tid år Lindexslit. Det är Marbo-anda i högsta grad och jag känner djupt hur patriotisk jag blir tillsammans med dem! Ironin infann sig visst där igen. Jag känner djupt hur väldigt osannolikt det är att jag kommer var bosatt i Mark "när jag blir stor". (=när jag börjar tjäna massa pengar).
revision of basis.Publishme.se Ja, jag bara längtar efter att ännu en gång publiceras i cyberrymden, som om just min tillvaro var något av intresse för en större skara. Tror knappt det, men det har iof aldrig hindrat mig förut. Någonstans finns dock en storslagenhet i att bli publicerad, jag börjar inse det, och kommer nog imon en snar framtid försöka gå i blondinbellas spår. Ja menar, finns det något mer kommersiellt, något mer upprörande och känsloladdat än en människa som pluggar asset av sig. Eller som försöker plugga asset av sig, men som hela tiden fastnar i en klibbig frustration sådär halvvägs på väg till böckerna. Ett säljande koncept är det väl knappast. Hursom, jag befinner mig på det som borde vara upploppet, men dom för mig mer kan ses som revision of basic basis knowledge. Ett steg efter större delen av starfältet med andra ord.

Ikväll drar jag hem till Linköping igen, vilket känns som något underbart befriande. Inte minst för att jag glömde min neccesär där, vilket har gjort att jag sen senaste veckan tvingats använda det som skrapats fram ur lillasysters sminkskåp. För att ge er en förståelse för resultatet kan meddelas att min lillasyster ser ut som en mulatt med svarta klumpar på ögonen, hon har med andra ord fullt ut anammat den klassiska fjortismaken (exklusive idominläppar), vilket har gjort att användandet av hennes smink har fått mig att se ut som en flammig apelsin. Eller mer precist ligger nog nyansen  mellan apelsin och pepparkaka.
Tack och LOV mer kvalitativa produkter som Dermalogica foundations i MIN hudton snart är inom räckhåll.

Ja men detta blev ju ett riktigt givande inlägg i relation till det vardagliga slentrianmässiga blogginläggsskrivandet.
ultimat.07.45. Sitter i soffan och börjar dagen på ett sätt som alla nog skulle anse ultimat.
Ty det är sagt

"I tell them that if they will occupy themselves with the study of mathematics they will find in it the best remedy against the lusts of the flesh"
Mann, Thomas  (1875-1955)

Det finns mycket vist att höra innan man dör minsann.

peppad till tusen.


Yey, jag är peppad till tusen att dra till jobbet idag! Tänk om jag hade upplvet samma sak inför tentaplugget, men neeej. Hursom, en random bloggkommentar löd "det är bara att ta sig i nacken och göra det", och det är faktiskt lite så. Så no more serier på kvällstid utan hårddrillande inom qudratic forms, inner products och alla andra konstigt begrepp som jag förhoppningsvis skall ha klämm på till lördag.

(Jag kan ju erkänna att jag snosade se där fyra timmarna i morse jag planerade plugga på, men men det är för sent att göra ngt åt det nu. OCH mina vänner, det finna omtentor med inga omsnosningar.)
likgiltig och motivationslös.VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?! Det är bara som att plöstligt stängs hela pluggmotivationen, orken, möjligheten av. Har inte fått gjort ett piss än inför tentan, och känner mig totalt likgiltig inför den. Har nu två ynka dagar kvar att hinna plugga på, där jag dessutom jobbar. Pallar inte plugga, och pallar framför allt inte vara hemma länge till!!! Vet inte hur jag skall stå ut med två-tre veckor till hemma. Längtar, längtar, längtar tillbaka till Linköping,  motivationen, pressen, människorna, min lägenhet, universitetet (det är en befielse att leva bland motiverade människor).
Gaah, nu måste jag sova. Imorgon skall skall skall jag köra linjären 08:00-11:30 samt 18.30-20.30.vardaglig lunk.Så var man inne i den vardagliga lunken igen. Det är jobb på Lindex hela veckan för min del, och det mjukstartade idag 14-18. Förutom iakttagande av diverse runtstressande kunder, galgande, larmande, vikande, hängande, leende och förklarande inom ämnet ”hurvida vi inte har möjlighet att byta oplomberade trosor”, hanns Markbors ängsliga socialt hierarkiska och system gås igenom, och ett antal lakritskolor slank ner på det. Andra samtal jag hade med mina kunder idag var hurvida det är värt att slå i sitt huvud så till den grad att man glömmer av vad man köpt till sig själv i julklapp. Jag och den stressade julklappsshoppande mamman kom fram till att det nog faktiskt inte var värt det.

Andra saker ovärda att nämnas kan vara att tröttheten inte riktigt har lämnat mig, och att jag nu sitter här för att samla kraft till att i alla fall läsa en timma Linjär Algebra. En timma som jag djupt tvivlar på kommer bli av.

till ända.


Så var ännu en utekväll till ända. Förfesta gjorde man på två koppar kaffe. Dansade gjorde man mer eller mindre hänvigivet ett par timmar och hem körde man spiknykter. Det hela slutades med efterfestande på en klementin accompangerat av en olidlig längtan till att sova. Det olidliga längtan kanske mest berodde på föregående natts sömndos på 2 timmar på en buss, följt utan en arbetsdag på 5 timmar, följt utan julkonsert, följt utan utgång. När man kommit ur rytmen angående jobb, är de första anpassningsdagarna väldigt utmattande. Detta förklarar min trötthet.
För att kommentera Kontrollen undeer kvällen var den hundraprocentig. Jag ställer mig frågan om det handlar om en utveckling i mognad eller en förvandling till en fas av "tråkighet?

Oavsett fasförändringar, förvandlingar  eller utvecklanden är det söndag i morgon. Jag hoppas hinna med att fika med Rikardgullet, och åka in till Göraborg (om jag lyckas flörta till mig busspengar, kontot står på minus). Det är min söndag det, och tanken är att den skall vara avkopplande för att tagga till inför kommande arbetsvecka med lin alg. plugg på kvällarna. Låt oss alla sätta 5a på Linjär Algebra-tetan den 20 december 14-19 (observera att det är en LÖRDAG, 4 dagar innan JULAFTON, fram till SJU på kvällen. Alltså...)


Slutligen vill jag verkligen säga att jag genuint glädjer mig med alla er som inte skriver linalg fyra dagar innan julafton på en lördag. Verkligen, hundra procent.


laddad


Wooohooo, det är tenta om 18 timmar och jag är sååå laddad!!'
Egentligen borde jag inte riktigt sitta här utan gå tillbaka till min lilla kala bänk, där det som kan fånga ens intresse är mina ekonomipapper. Men det tar emot. Ojoj. Om två dagar åker jag hem för att jobba en vecka! Quelle befrielse! Lite omväxling! Men innan dess tentaplugg, tenta, glöggkväll, packning, städning, konditionstest.fullkomlighet.

Detta mina vänner är sinnesstämmningen då man befinner sig inte i sin säng och inte kommer komma till sin säng på 1,5 timmar. Men jag upplever fullkomlighet, tro inget annat!mums.


Janis bananis. Ja, jag vill väldans gärna träffa er. Jag ränkar med det!

Det är dags för en lägesuppdatering folk! Det är onsdag, två dagar innan ekonomitentan, och en lite härlig pluggatmosfär infinner sig. Folk böjar tagga och pushar varandra till att orka. Helt plötsligt blev lärandet lyft till en ny nivå! Den positiva känslan förstärks av vissheten att det är julmiddag om ett par timmar, och efter det en evighetslång kväll på uni. Japp, japp, mitt liv är precis så enformigt som det verkar, men för tillfället är det okej. Övrig kuriosa är att min cykel fortfarande est en panne, och att jag inte orkar pallra mig till Gabbi my love och fixa den. Skall ju ändå hem på lördag morgon!

För att slutligen framhålla det positiva med intensivt tentaplugg. Samvetet tillåter dig helt plötsligt fler baljanfikor är vanligt.Jä.


Det är universitetet på schemat idag igen, knäppt och fullkomligt ologiskt jag vet. men tentan i industriell ekonomi närmar sig med feta stormsteg, och kunskpsnivåerna har inte riktigt höjts tillrävkligt ännu. Salli kollar solresor över jul, och jag försöker dämpa min avundsjuka, men hey, jag skall ju hem till kinna, THE place to be! Ja menar, hallå, MArk?!
Nej, någonstans finns det faktiskt en viss glädje i att komma hem. En liten paus från Linkan, cyklande och långa pluggdagar behövs nog, även om hela jullovet mer eller mindre kommer gå åt till jobb, samt tentaplugg till Envariabelanalysen och möjligtvis omtentan i Grunken som ligger efter jul. Hemlängtan är något jag faktiskt aldrig upplevt, men detta är nog så nära det jag någonsin kommit! Spännande känsla japp.
Jag har det antagligen lika tråkigt som...

...Maja

Klockan är:
15:01
Ditt namn: Frida
Är du snygg: Inte
Födelseår: -89
Ditt födelseställe: Borås tyvärr...
Hur tar du bort oönskad hårväxt: pincett eller venus vibrance
Spelar du något instrument: nope
Ligger Skåne i Sverige: Klart... 
Har du några danska släktingar: Nej, har inga släktingar, typ 
Dina första tankar när du vaknar: Vilken underbar dag! Kan knappt vänta tills jag får cykla i regnet till skolan!!
Är du hungrig: Nej, status illamåenda håller ner min matlust
Vart befinner du dig just nu: I min kompis tvåa vid stadsbiblioteket i Linköping 
Vart bor du: Linköping
Är du bra på: Oj, organisera, orka, hålla humöret ganska bra uppe 
Är du singel: Ja
Din mobiltelefon: LG secret
Låt som jag lyssnar på just nu: Väldigt tyst för tillfället, men påvägen hit var det Jerk it out 
Antal timmar sömn: 6,5 minst!
Vem är snyggast: Kungen
Vem vet mest om dig: Ingen som vet riktigt riktigt mycket om mig, men någonstans har nog Ulle och Kalin rätt bra grundinfo 
Vem vet du mest om: ...vet inte 
Vem vill du ha just nu: Frågan är vad.. eller inte vad... under inte vad hamnar tentor och under vad hamnar luciakraball!
Vem hatar du mest i hela världen: hata är onödigt, det tar endast energi
Höger eller Vänsterhänt: Höger
Språk: Engelska, svenska och franska
Vilka sjukdomar: Bakis, är det en sjukdom? Förkyld, sedan typ 2 månader tillbaka
Saker du bara måste göra: Innan jag dör, bo i minst fem olika länder, få ett fett jobb
Känner du en snygg kille: Män en masse!
Har du körkort: Ja
Brukar du svara på kontaktannonser: Nej
Åsikt om jultomten: Han är lätt släkt med Brian Edgar (googla) 
Äger du några vapen: Nej
Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja: Oj, tanken har alrig slagit mig, något lite mer exotiskt än Frida i alla fall
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig: No idea
Pepsi eller Coca cola: Pepsi max
McDonalds eller Burger King: Om csn hade tillåtit mig! 
Mjölk: I kaffe, till havregrynsgröten 
Röker du: Mer sällan än ofta
Svär du: No
Sjunger du: Mycket begränsat
Duschar du dagligen: Ja, min enda vän på morgonen
Har du varit kär: Ja, för typ fem år sedan
Är du kär nu: Nej!
Den starkaste du vet: Finns få så biffiga som mig. Ulle du är också ganska stark faktiskt. 
Vill du gå högskola: I do, Linköpings tekniska högskola, eller Linköpings universitet om man så vill 
Vill du gifta dig: Hade vart kul
Kommer du överrens med dina föräldrar: VEM gör det?

trött.Vad är poängen med att sitta från ett på natten på universitetet för att köa till kraball? Jag är trött och vill hem. lite glädjeämnen tack! (Kanske räcker det med att belöningen förhoppningsvis är en grym fest och en grym Timbaktu)RSS 2.0